חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ממצאים חמורים בדו"ח מבקר המדינה על רשות השידור

מאת: אלון מרגלית, עו"ד | תאריך פרסום : 06/05/2004 13:31:00 | גרסת הדפסה

ממצאים חמורים בדו"ח מבקר המדינה ביחס להתנהלות רשות השידור בכל הנוגע לפרסום מכרזים למשרות ניהול ברשות. הדו"ח מתייחס גם לקידום "מואץ" וחריג של עובדים ולהעסקה שלא כדין של יועצים.

לצפיה בדו"ח המלא לחץ כאן

מרבית הממצאים נוגעים למכרזים שערכה הרשות בשנים 2003-2002 למשרות ניהול בדירוג העיתונאים. עיון בדו"ח המבקר מעלה כי מכרזים אלה פורסמו בניגוד לנוהל איוש משרות פנויות של הרשות, ותוך מתן אפשרות לעובדי הרשות שלא נמצאו מתאימים במכרז פנימי, להתמודד מחדש על המשרות. המכרזים אף פורסמו מבלי להקפיד על דרישות שהציב הוועד המנהל לעמידה במבחני התאמה, ותוך השמטת תנאי סף הנוגעים למועמדים שאינם בעלי השכלה אקדמית.

בסופו של דבר, ניתנה לעובדים ברשות שאינם בעלי רקע אקדמאי, שאין ברשותם תעודת בגרות והם חסרי כל ניסיון בניהול, האפשרות להגיש מועמדותם למשרות ניהול, על סמך וותק בלבד.

מלבד זאת, מצא מבקר המדינה עשרות דוגמאות של קידום חריג ומינוי לא תקין לתפקידי ניהול. לפי הדו"ח, עובדים רבים שמרביתם נמנים על דירוג העיתונאים קודמו באופן מואץ מדרגה לדרגה, ולעיתים אף תוך "דילוג" על דרגה אחת או שתיים. כמו כן נמצאו מקרים של מינוי עובדים, למשל בערוץ 33, למינוי של קבע, על-אף שהוועד המנהל לא אישר את התקנים והמבנה הארגוני של הערוץ. במקרים אחרים מונו עובדים למינוי קבע, תוך העלאה בדרגה שלא כדין, ומבלי שנערך מכרז כנדרש.

המבקר התייחס בדו"ח גם לפגמים שנפלו בהתקשרות קבלנית של הרשות בשנת 2002 עם 5 מומחים למתן שירותי ייעוץ בתחומים שונים, בעלות כוללת של 1.36 מליון ש"ח. המבקר קובע כי בניגוד לתקנות המכרזים ולנהלים הרלבנטיים ברשות, לא התקיים דיון בועדת מכרזים בנוגע להתקשרויות אלה. למעשה, גם לאחר שהורה הוועד המנהל, באוגוסט 2003, על הפסקת ההתקשרות הלא תקינה, לא הופסקה ההתקשרות עם כל היועצים.

המבקר מצא עוד כי הסמכויות שהוענקו ליועצים ואופן העסקתם בפועל, לא עלו בקנה אחד עם הוראות התקשי"ר, הודעות נציבות המדינה ועם סדרי מנהל תקין.

חמור מכך, מדו"ח המבקר עולה כי היועצים הועסקו ללא אישור תקציבי מסודר. למרות זאת, אישר מנכ"ל רשות השידור להעביר להם תשלומים, מבלי שהיו לפניו נתונים מספיקים לצורכי בקרה על מהות השירות שנתנו היועצים.

לצפיה בדו"ח מבקר המדינה לחץ כאן

למדור דיני תקשורת וקניין רוחני

למדור מינהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
רוקח פוטר מבית חולים לניאדו: התעמרות או שיקולים עניינים?
עו"ד הנרי הלר | צילום: רונית לה פוזה, אילוסטרציה: Jakayla Toney on Unsplash
ביה"ד: מותר לשאול לגילו של מועמד לעבודה אם הנתון רלוונטי
עו״ד ינון פריד (צילום: רעות פריד, אילוסטרציה: ROBIN WORRALL, Unsplash)

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ